Laman Yang Merestui Perjuangan Menegakkan Sebuah Negara Islam
Anda Pengunjung ke Sejak 4 Mac, 1999

Perhatian: Sila beralih ke Internet Explorer untuk paparan terbaik
KEMBALI LAGI UNTUK BERITA YANG LAIN PULA!!!

ISU PM BUKAN ISLAM SUDAH TAMAT

Timbalan Presiden PAS, Haji Abdul Hadi Awang berkata, isu perlantikan orang bukan Islam sebagai PM tidak timbul lagi kerana Pakatan Alternatif akan tetap melantik bekas Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri, walaupun Anwar tidak bertanding.

Ini membuktikan bahwa PAS tidak tamak kuasa malah ia bersedia memberi jawatan Perdana Menteri kepada Anwar kerana percaya beliau mangsa kekejaman.

Haji Abdul Hadi menegaskan isu PM dari bukan Melayu beberapa bulan lepas telah disalahertikan media . Biarpun DSAI tidak bertanding dalam mana-mana kerusi DUN atau Parlimen, beliau masih boleh dilantik sebagai PM menerusi beberapa cara.

Antaranya, melantik Anwar sebagai senator atau diadakan pilihan raya kecil di mana-mana kawasan untuk memberi laluan kepada beliau untuk bertanding di satu kawasan parlimen.

Bagaimanapun, katanya sebelum itu dapat dilaksanakan, parti-parti pembangkang akan menyemak semula proses perundangan yang dikenakan terhadap Anwar kerana semasa dipecat ia didakwa tidak mengikut prosidur yang betul.

Katanya, satu lagi cara untuk melantik Anwar sebagai Perdana Menteri ialah mendapatkan pengampunan diraja. 

Olahan dan Kendalian: polongcyber@mailcity.com  


Kemaskini Terakhir: 22 November, 1999