Veelgestelde vragen
LOOPT ER NOU NOOIT EENS EENTJE WEG?
Nee hoor, nieuwe honden lopen de eerste maal dat zij mee gaan altijd aan de lange lijn. Zo kunnen we elkaar even leren kennen en pas wanneer wij vinden dat de hond voldoende gewend is, zich op zijn gemak voelt en wij respons krijgen op bepaalde commando's, laten we hem los. Dat is de eerste keer natuurlijk spannend en wij zijn dan ook erg geconcentreerd bezig. We letten o.a. goed op lichaamstaal van de hond voordat wij beslissen om hem vrij te laten. Invloeden van buitenaf zoals loopse teven of schrikreacties vanwege knallen, onweer, enz. kunnen er voor zorgen dat we een hond tijdelijk kwijtraken, maar dat zijn gelukkig zeer incidentele gebeurtenissen.

GAAT DAT WEL ALLEMAAL GOED IN DIE BUS?
Dat gaat uitstekend! Met soms 10 honden in een bus moet je natuurlijk zorgen dat alle honden toch rustig op hun plekje kunnen zitten of liggen zonder dat zij gehinderd worden door elkaar. De honden zitten in benches, zodat ze rustig vervoerd kunnen worden. In principe zit iedere hond apart, maar voor honden die elkaar goed kennen (bijvoorbeeld 2 honden van hetzelfde adres) mogen gezellig samen in de bench.

VECHTEN ZE NOU NOOIT?
Alle honden kunnen bijten en doen dat ook als daar vanuit hun oogpunt bekeken reden voor is. Een reden kan zijn: jaloezie, dominantie of angst. Honden die erg agressief zijn of ander intolerabel gedrag vertonen kunnen helaas niet mee. Aan ons is de taak om adequaat te reageren op tekenen van agressie of niet welbevinden door b.v. aanlijnen of onder appèl te stellen. Als stelregel hebben wij dat als er gevochten moet worden wij dat zelf wel doen.

ZIJN AL DIE HONDEN VAN U?
Een beetje wel, maar zodra ze weer in hun eigen huis zijn niet meer! Zelf hebben wij vier honden, een Rottweiler genaamd Boy (2 jaar), Yankee (11 jaar oud), onze Flatcoated Retriever. Ze zijn de beste vrienden. Dan hebben we Peggy, een poedel van 13 jaar en een Yorkshire Terrier, Jackie, van 6 maanden oud. Verder hebben we nog een logee, Ivan, een Bordeauxdog van 1,5 jaar oud.

GAAT DAT NIET VERVELEN, IEDERE DAG IN HET BOS LOPEN?
Hoewel we altijd geconcentreerd zijn op de honden, verveelt de natuur nooit. En zeker niet wanneer je elke dag wisselende groepen honden bij je hebt. Sommigen gaan elke dag mee, anderen een of tweemaal per week, of alleen wanneer het nodig is. Zo is er altijd variatie binnen de groep. Zo'n wisselende samenstelling is natuurlijk leuk voor de honden, maar ook voor ons. Het houdt ons werk interessant en verrassend.

HOEVEEL HONDEN GAAN ER PER KEER MEE?
Dat is wisselend, maar maximaal zijn het er 10. Hoewel de route een beetje economisch moet blijven, proberen we toch de groepen zo leuk mogelijk samen te stellen. Iedereen moet voldoende aandacht krijgen en het liefst lopen we met groepjes van 8 à 10 honden per keer.

WAAR WANDELEN JULLIE?
Wij werken in Veldhoven en aanliggende plaatsen zoals Waalre, Oerle, Wintelre en Knegsel en onze wandelgebieden liggen ook in deze regio. We lopen altijd in losloopgebieden waar je minstens een uur kunt wandelen.

EN ALS ER NOU EEN ONGELUKJE GEBEURT, WIE IS ER DAN AANSPRAKELIJK?
In de wet is het zo geregeld dat iedere baas aansprakelijk is voor zijn eigen hond, ook wanneer hij deze meegeeft aan een ander. Natuurlijk hebben wij behalve een WA verzekering voor onze eigen honden, een bedrijfsschade verzekering. In beginsel zijn wij echter niet aansprakelijk te stellen voor schade aan uw hond of door uw hond toegebracht. Wij zullen er alles aan doen om dit niet te laten gebeuren maar u moet zich wel realiseren dat het kan voorkomen dat er een ongelukje gebeurt. Hoe braaf ze ook zijn het blijven nu eenmaal honden. En wij zijn mensen, ook niet perfect, en kunnen fouten maken.  Bij twijfel adviseren wij u contact op te nemen met uw verzekeringsagent.

ZIJN ER HONDEN DIE NIET MEE MOGEN?
In principe kan elke hond mee, met uitzondering van teefjes gedurende de loopsheid. Er zijn geen uitzonderingen voor wat betreft ras, grootte of leeftijd. Pups kunnen mee vanaf het moment dat het verantwoord is om een vol uur te lopen c.q. te rennen.Elke hond heeft tijd nodig om te wennen, mocht echter blijken dat het met de hond echt niet gaat dan heeft Amigo Hondenuitlaatservice het recht om de dienstverlening te beëindigen.

Wij gaan in de bouwvakvakantie gewoon door.