Wandelingen
Dagelijks wordt in drie groepen van maximaal tien honden gewandeld. Uw hond wordt opgehaald in een comfortabele bedrijfsbus, die is ingericht voor hondenvervoer. Elke wandeling duurt ongeveer één uur. Afhankelijk van de te rijden route om alle honden op te halen, is uw hond de ene keer iets langer de andere keer iets korter van huis. Gemiddeld zal dat zo'n twee uur per keer zijn. Ik probeer veel variatie in wandelgebieden aan te brengen, maar altijd in een verkeersvrije omgeving, in een bosrijk gebied (of een park of op de hei), waar de honden vrij kunnen rondlopen.
Honden zijn van nature roedeldieren. Als uw hond regelmatig meegaat, zal hij al snel zijn eigen plekje in de groep krijgen, hij zal zich snel in de groep opgenomen voelen en vrij kunnen meelopen. Op deze manier leert hij de hondentaal goed verstaan. Een fikse wandeling houdt uw hond niet alleen fit en gezond, door de vrije omgang met soortgenoten kan zijn gedrag ook positief beïnvloed worden.
Tijdens de wandelingen weten de honden zich prima te vermaken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedere hond zich dient te verheugen op het volgende uitstapje met Amigo.
De eerste wandeling is van 10.00 uur tot 11.00 uur
De tweede wandeling is van 12.00 uur tot 13.00 uur
De derde wandeling is van 16.00 uur tot 17.00 uur.
Het ligt een beetje aan de hond en natuurlijk ook aan uw eigen schema wanneer uw hond het beste mee kan. Heeft u een baan van 10 tot 6 en bent u pas om 7 uur thuis en heeft u een normale hond die gewend is om 2 a 3 maal per dag uitgelaten te worden, dan is de tweede wandeling de beste optie. Heeft u echter wisselende werktijden bijv. ploegendienst dan kunt u kiezen voor de tweede wandeling, of omwisselen naar de eerste wanneer u een vroege dienst heeft.