Welkom op de site van Bushi Dojo (laatste update: 16/01/99)

Bushi Dojo, een Aikido vereniging met (tot nu toe) 3 dojo's verspreid over de regio. Zie de adressenlijst voor meer informatie hierover.

Aikido, wat is dat?

Aikido is een Japanse verdedigingskunst die afstamt van de Samurai krijgskunst. Vooral als er met het houten zwaard en stok wordt getraind zie je duidelijk de invloeden van de Samurai. De grondlegger van Aikido heet Morihei Ueshiba. (1883-1969). De letterlijke vertaling van Aikido is: Ai - liefde/harmonie, Ki - universele levenskracht, Do - de weg. Aikido is een unieke krijgskunst en vertegenwoordigt in de praktijk het principe: Winnen zonder te vechten.

Aikido onderscheidt zich van andere sporten doordat het Aikido heel traditioneel is. Er is ook geen wedstrijdelement. Alle dodende en agressieve elementen zijn eruit gehaald waardoor men zich volledig op zichzelf kan concentreren tijdens de training.

Het principe van Aikido (winnen zonder te vechten) maakt het mogelijk dat je jezelf kan verdedigen tegen tegenstanders die veel groter, sterker of geoefender zijn dan jezelf. Daarom kan Aikido door iedereen beoefend worden:
Jong, oud, man of vrouw.

  Verwacht!

Een foto-impressie van het "Skifeest"

  Tip van Ton
Wanneer je deze site bezoekt, kijk dan altijd even in de rechter bovenhoek. Kan je zien of de site geupdate is. Klik dan even op "Nieuws" en kijk of er wat veranderd is, en of we wat te melden hebben!

Veel plezier op deze site, en voor reacties kunt u altijd mailen naar Bushi Dojo.

Bushi Dojo's site is het beste bekeken met Netscape Navigator 4.5 en op een resolutie van 1024x768

Copyright Bushi Dojo 1999