NIE Magazine


Кои сме ние?

Списание НИЕ бе създадено от Тодор КОНДАКОВ и Красимир КАРАКАЧАНОВ в началото на 1997 като издание на новото българско национално движение, добило самочувствие в младежките протести срещу неокомунистическото правителство на Виденов и опитващо се да намери алтернатива на провалилия се ляво-либерален модел на прехода в България.

Днес списанието е единственото у нас магазинно издание за  политика, история и култура защитаващо консервативни, десни и подчертано национални позиции. В него се публикуват задълбочени и оригинални анализи в областта на вътрешната политика, международните отношения, геополитиката, икономиката, историята и културата. Наред с най-изтъкнатите български специалисти и журналисти, сред авторите на списанието са и много млади хора, чиито имена тепърва ще придобиват популярност в обществото.

Списание НИЕ сътруднични с голям брой сродни издания на консервативната десница от Централна и Западна Европа, както и от Съединените щати. Благодарение на това, на страниците му често се появяват анализи, които иначе едва ли биха достигнали до българския читател.

НИЕ е списание, в което няма забранени теми и което не се вписва в традиционната представа за партийните или пък за така наречените "независими издания". Това е списанието на национално ориентираните българи, на новото поколение в нашия икономически, политически и културен живот. На онези, които, надяваме се, ще управляват България през идващия век!


Директор
Тодор Кондаков
Редакционен съвет

Адриана-Белла Белева, Илина Конакчиева, Искрен Веселинов, Бисер Банчев, Васил Христов, Юрий Михайлов
Кореспонденти

Мариус Тодоров - Париж, Александър Гаджанов - Варшава,  Хеле Хегенау  - Брюксел,  Алберто Велчов - БуеносАйрес, Филка Ананиева- Лондон
Мениджмънт & Реклама
Аделина Гаджелова


Адрес на редакцията:
ул. "Пиротска" No 5, София 1301 тел.80-05-32, 87-64-55, факс: 980-25-83

Е-mail
nie_monthly@mail.com · nie_pisma@hotmail.com  · nie-editor@iname.com


· НОВИЯТ БРОЙ · АРХИВ · ВРЪЗКИ · КАРТИ · ФОРУМ ·