SLOOPHAMER SPEELIJST BIOGRAFIE RECENCIES CD'S/VIDEO'S NIEUWS
CONTACT LINKS BIJLAGEN     SITE MAP
 


Het nieuwe programma 'Sloophamer'.
Vanaf September 2001 in het theater.

REPORTER: Grote drommen mensen hebben zich verzameld bij het huis van Harrie en Annie de Bruin, het echtpaar dat zich onsterfelijk heeft gemaakt met de kreet: WIJ WIJKEN NIET.

Vanuit het hele land stromen sympathisanten toe om hun medeleven te betuigen met de twee
Rotterdammers, die zich nu eens niet neerleggen bij het overheidsbesluit om leefkernen te laten sneuvelen voor economie.Protesterende boeren, tuinders, treinmachinisten, vuilnisophalers en dokwerkers hebben zich intussen achter de kerndoelen van Harrie en Annie de Bruin gesteld.

Het huis aan de Almondestraat - gisteren nog genomineerd als slooppand - is meer dan een woning, het is een symbool van verzet geworden in een land dat zich meer en meer laat leiden door economische principes, door winstbejag en daardoor het uitzicht op gewone menselijke normen en waarden is kwijtgeraakt, aldus de voorzitter van het actiecomité Sjaak de Haan, eigenaar van het café dat zich onder de woning bevindt.

Dit was Bert Bunders uit Rotterdam voor RTL Nieuws.

Annie en Harrie met theater en muziek over nostalgie, dierbare herinneringen en menselijke normen en waarden. Zijn die wel bestand tegen de metaalharde sloophamer van de toekomst?

Sloophamer geschreven door:
Dick van den Heuvel

Met: Marjolein Meijers en Hans Kemeling
Muzikanten: Izak Boom en Walter Kuipers

Speelperiode: september 2001 - januari 2003

Première: zaterdag 27 oktober 2001 in Rotterdam.

Marjolein Meijers en Hans Kemeling, alias Annie en Harrie, vormen al vanaf begin 1984 het duo De Berini's.

Nu spelen ze hun zesde theaterprogramma. Na de succesvolle samenwerking met de twee gastmuzikanten in 'Negerzoenen' (waarvan de cd in de Volkskrant is uitgeroepen tot de beste Berini's cd) zijn Izak Boom en Walter Kuipers opnieuw uitgenodigd om mee te spelen.

Click hier voor meer informatie over de muzikanten en techneuten!

 Foto: Pieter Vandermeer

SLOOPHAMER SPEELIJST BIOGRAFIE RECENCIES CD'S/VIDEO'S NIEUWS
CONTACT LINKS BIJLAGEN     SITE MAP