Home | Geschiedenis | Folklore | Wicca | Magie | Divinatie | Healing | Para | Bronvermelding

Intu´tie

Intro

Met intu´tie bedoelen we de "gave" om informatie van de bron en andere hogere energieŰn te ontvangen. Expres spreek ik hier over een "gave", aangezien iedereen deze aanleg van nature bezit, maar het vaak wegstopt of deactiveert. Mocht het nodig of gewenst zijn, dan kan je het weer activeren, door te trainen. 

Intu´tie

Inderdaad, het is wederom een kwestie van intu´tie. Je intu´tie legt de basis voor alle spirituele ontwikkelingen die je door gaat maken. Met behulp van je intu´tie maak je keuzes die de rest van je leven be´nvloeden. Iedereen kent het gevoel wel om een bepaalde afslag te nemen, waaruit vervolgens bleek dat men een kortere route heeft genomen, een ongeluk en/of een file voorkomen is. Zakenmensen zullen herkennen dat hun gevoel gezegd heeft om met het ene bedrijf niet in zee te gaan, en met het andere wel. Dit is je intu´tie en dit is je basisvorm van "helderheid", namelijk helderweten. Je voelt en weet gewoon dat je een bepaalde keuze moet maken. Als je vertrouwd bent met en vertrouwd op je intu´tie dan kun je nog meer helderheidsvormen ontwikkelen. Zo zijn er naast helderweten nog:

  • helderzien
  • helderhoren
  • heldervoelen
  • helderproeven
  • helderruiken
Contact

Als je als baby hier op de wereld komt, dan sta je nog open voor en in verbinding met het hogere. Nu zijn er mensen die van nature die verbinding blijven houden, maar dat zijn er maar weinig. Doordat je veel ervaringen opdoet en de meeste niet zo plezant zijn, neem een geboorte alleen al bijvoorbeeld, slibt de verbinding met het hogere, die onder andere via je kruinchakra loopt, dicht. Veel mensen zorgen ervoor, door aan hun intu´tie te werken, dat deze verbinding weer opgebouwd wordt en aangesterkt wordt. Ook jij bent hier mee bezig, dat bewijs je namelijk nu al doordat je interesse toont in zaken die te maken hebben met het hogere. Je bent terwijl je dit leest je al steeds meer aan het afstemmen op het hogere en versterkt daarmee je intu´tie. Nu is het niet zo dat je van de een op de andere dag met God (Allah, JHWH, de bron, hoe je het ook noemen wil) kunt praten, maar zelfs het lezen van aanverwanten zaken verhoogd je trilling. Voor de duidelijkheid, contact hebben met hogere energieŰn is geen gave maar is iets dat iedereen kan ontwikkelen.

Interpretatie

Waarom hebben mediums het niet altijd bij het rechte eind? Waarom zei die geest of gids mij dit en bebeurde er dat?
Het contact met het hogere verloopt via etherische energie. Energie in je lichaam en energie om je lichaam. Met die energie maak je een verbinding met de bron. Via die zelfde verbinding krijg je informatie van de bron. Het is dus niet zo dat er opeens een diaprojector voor je neus staat die beelden van de toekomst laat zien (helderzien) of dat er een stem van boven roep "pas op die auto!" (helderhoren). Al deze informatie, die van boven afkomstig is, komt via etherische energie je lichaam binnen. Het zijn je hersenen die het signaal omzetten naar wat lijkt op een stemgeluid, een beeld, een geur, een smaak of een gevoel (iets te weten).

Begin - een eerste stap

Een begin is er niet in het contact met het hogere. Je kunt niet bij een vaste plaats beginnen en op een vaste plaats eindigen. Iedereen heeft zijn eigen methodes wat betreft het werken met energieŰn en voor iedereen is er een ander begin. Maar hoe weet je waar je moet beginnen?
Vaak wordt het begin al voor je gemaakt. Zo kun je al eens je gids, een geest of de bron zelf ontmoet hebben in je droom. Zo zal je vast wel eens de aanwezigheid gevoeld hebben van een vreemde energie, bijvoorbeeld een hand op je schouder of een tinteling op je rug. Dit zou mogelijk je gids geweest kunnen zijn, die je wou laten weten dat hij of zij er ook nog is. 

Help!

"Help! Ik heb mijn eerste ervaring nog niet gehad!" Rustig maar, dat is het helemaal niet erg. Het betekent simpel weg dat je er nog niet aan toe was om zo'n ervaring mee te maken. Je bent nu op weg naar het ontwikkelen van je kennis en je trilling. Misschien dat het nu wel je tijd is. Je kunt op zoek gaan naar je eerste ervaring. Bid tot de kosmos, tot je god of tot dierbaren. Vraag om een teken, vraag om een ervaring. Vraag, of als je er klaar voor bent, of ze je dan kennis willen laten maken met de spirituele wereld. Lees boeken over spirituele zaken. Goede boeken, zijn de boeken van Jan Kleyn. Hij kan je kennis laten maken met je gids, wat al een grote stap is in je spirituele ontwikkeling!

De tweede stap

Nu je eerste ervaring gehad hebt, ga je verder opbouwen. Je begint met het aansterken van je intu´tie. Belangrijk hierin is, maar dat is persoonlijk, het contact met je gids. Je gids begeleid je in vele zaken; je gids kan je advies geven en kan je helpen je intu´tie te leren vertrouwen, ermee te werken en het verder te ontwikkelen. Doe iets met de spontane indrukken die je doorkrijgt. Wuif ze niet meteen af als rare gedachtes maar zoek het uit. Vertrouw je intu´tie! Dat is het belangrijkste dat er is.

Lezen & groei

Kijk verder dan je neus lang is en lees meer dan je ogen kunnen zien! Kennis is macht zegt men weleens, nu is macht vaak negatief, maar kennis daarentegen kan heel erg positief zijn! Zorg ervoor dat je veel leest en niet alleen boeken van schrijvers die je leuk vindt en onderwerpen die jouw aangaan. Maak kennis met spirituele onderwerpen in het algemeen. Zorg dat je de basis van ieder onderwerp beheerst en ga je dan pas specialiseren. Zo zorg je ervoor dat je onderbewuste de juiste informatie heeft waar je intu´tie mee aan de slag kan.

Door interesse en door kennis wordt je spirituele groei bevorderd. Je trilling groeit, je intu´tie wordt scherper en je zult met een betere intu´tie de andere vormen van helderheid makkelijker onder de knie kunnen krijgen.

Bescherming

Onthoudt dat zorgen voor bescherming of bescherming vragen vanzelfsprekend is! Voordat je aan de slag gaat met spirituele zaken kun je een gebed opzeggen waarin je om kracht en bescherming vraagt. Vraag regelmatig aan je gidsen, de kosmos, je god of de bron om je te beschermen tegen negatieve energieŰn. Niet alleen blijf je zo beschermd, maar versterk je ook je band met het hogere.
Krijg je spontaan het gevoel dat er iets niet pluis is, sluit je dan af! Dit doe je op een heel makkelijke manier. Visualiseer bijvoorbeeld hoe er uit de grond energie de lucht in schiet en een cocon van stralend wit licht om je heen vormt. Zo kan er geen ongewenste energie bij je komen.