Home | Geschiedenis | Folklore | Wicca | Magie | Divinatie | Healing | Para | Bronvermelding

Pendelen

Intro

Deze eeuwenoude voorspellingstechniek is een van de simpelste manieren om antwoord te krijgen van hoger af. De pendel geeft een duidelijke reactie, die ofwel ja, ofwel nee kan betekenen. Pendelen, ook wel radiŽsthesie genoemd, vereist geen speciale gaven of dure voorwerpen. Dat houdt in dat iedereen kan pendelen, met eigen huis-, tuin- en keukenvoorwerpen. Je kunt eigenijk zo aan de slag. Een stukje theorie en dan gauw door naar de praktijk!

pendel.jpg

De pendel

Een pendel is een (puntvormig) gewicht aan een ketting. Dit kan een paperclip, een ring met steen of een sleutel zijn. Zolang het maar aan een ketting hangt, enigszins gewicht heeft en het liefst een punt omlaag heeft hangen.

Orakel

Pendelen is een simpele manier om contact te maken met het hogere en antwoorden te vinden op vragen. Je neemt de pendel tussen je vingers en stelt een vraag. De manier waarop de pendel slingert is het antwoord. Een voorbeeld:

Jean heeft het kettinkje van de pendel tussen haar vingers. Ze zorgt er eerst voor dat ze de pendel recht omlaag en stil heeft hangen. Vervolgens spreekt ze met de pendel af welke beweging voor het antwoord "ja" staat en welke beweging voor het antwoord "nee". Dat doet ze door zich allereerst op het woord "ja" te concentreren. De pendel zal dan gaan bewegen, bijvoorbeeld heen en weer, van links naar rechts. Ze hangt de pendel weer stil en denk vervolgens aan het woord "nee". De pendel zal weer gaan slingeren, maar nu op een andere manier. Dat kan bijvoorbeeld van voor naar achteren zijn of een draaiende beweging. In Jean's geval is het van voor naar achteren. Nu ze weet welke beweging van de pendel voor het antwoord "ja" staat en welke voor "nee" kan ze beginnen.

Jean heeft op dit moment ťťn brandende vraag: doe ik er goed aan om voor die CommerciŽle Economiestudie te gaan. Ze herhaalt deze vraag voor zichzelf, zowel hardop als in gedachten. Jean concentreert zich op de vraag en langzaam begint de slinger te bewegen. Hij begint een beetje doelloos te slingeren, maar er komt een continue beweging uit voort: de slinger gaat van voor naar achter. De pendel heeft zijn antwoord gegeven. Het is niet een beste keuze om voor de CommerciŽle Economiestudie te gaan. Maar wat moet Jean nu? Ze pakt een vel papier, verdeelt het papier in vakjes en noteert een aantal studies die ze als 2e keus in gedachten had.
Door de pendel boven elk vakje te houden en de vraag te stellen "doe ik er goed aan om deze studie te volgen?" kan de pendel helpen bij het maken van een moeilijke keus.

Ja, nee of misschien

De pendel is een orakelmethode die alleen gebruikt kan worden bij ja/nee vragen. Ingewikkelde vraagstukken of problemen kun je er niet mee "oplossen". Een slinger geeft heel duidelijk ja of nee aan. Er zijn mensen die ook met hun pendel een "misschien-beweging" afspreken. In mijn ogen bestaat deze beweging niet. Als we een antwoord krijgen dan is dat altijd een ja of een nee. Zodra de pendel een onduidelijke beweging maakt, dan is de tijd er nog niet rijp voor om het antwoord al te weten. 

Meerkeuze

Gelukkig kun je met het antwoord "ja" ook meerkeuze vragen beantwoorden. Dit klinkt een beetje gek maar het werkt alsvolgt:
Stel je voor, je legt voor je op tafel een papiertje met daarop een (halve) cirkel getekend, verdeelt in vakjes. Deze vakjes kun je nummeren, bijvoorbeeld 1 t/m 5. In Jean's geval, had ze nog een aantal studies in gedachten die haar ook wel leuk leken. Deze studies waren:

  1. International Business and Languages
  2. Small Business & Retail Management
  3. e-Business, Commerce en i-Business
  4. Management, Economie en Recht
  5. Vastgoed en Makelaardij
Aan ieder vakje, verbindt ze een studie. Zo staat vakje 1 voor International Business and Languages, vakje 2 voor Small Business & Retail Management, etc.
Door de pendel in het midden van de (halve) cirkel te houden en zich te concentreren op de vraag "welke studie kan ik het beste volgen?" kan Jean alsnog tot een goed alternatief komen. Bij het stellen van de vraag, zal de pendel in een bepaalde richting bewegen, boven een bepaald vak. Dit vak heeft een nummer, het nummer correspondeert bij een antwoord!

Hetzelfde kun je dus doen met de meest uiteenlopende meerkeuze vragen. Hieronder vind je een voorbeeld van een pendelkaart, die je kunt gebruiken als je je niet lekker voelt. Als je bijvoorbeeld buikpijn hebt en je wil een edelsteen gebruiken, om de buikpijn tegen te gaan, dan kan je pendel je helpen bij het kiezen van de steen. Je pendel houdt je boven de gele stip en je vraagt je pendel om een goede steen tegen je buikpijn aan te wijzen!

Een pendelkaart voor het kiezen van een edelsteen